Ga terug

Congee: Chinese rijstsoep

Een natuurlijke booster voor je immunsysteem, een goede start van de dag.
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Keuken TCM
Porties 2 personen

Equipment

  • grote pan met dikke bodem

Ingrediënten
  

  • 1 kopje Rijst Bij voorkeur volkoren rijst
  • 3 kopjes Bouillon Eventueel water met biologisch Bouillonblokje gebruiken
  • zout, peper, soyu of tamari
  • Kruiden of toevoegsels naar smaak en behoefte Zie blog hierboven.

Instructies
 

Hoe maak je de Congee

  • Neem per persoon een half kopje rijst en 3 kopjes bouillon waarin je de rijst kookt. Liever te veel bouillon dan te weinig. Gebruik eventueel hiervoor een bouillonblokje uit de biologische winkel met zeezout en zonder E-nummers. De rijst kook je in het totaal zo’n 3-4 uur op een klein pitje met nog een vlamverdeler eronder. Mag ook langer. Houd goed in de gate dat de rijst niet droog kookt. Het laatste uur kook je de andere ingrediënten naar keuze mee (zie blog). Restjes vlees zijn hiervoor erg geschikt. Volkoren-rijst of granen verdienen de voorkeur omdat deze veel meer mineralen bevatten dan witte rijst. De dikte van de Congee is als die van havermoutpap, maar voeg gerust wat extra water toe wanneer dit voor jou te dik is.

Voorraad in koelkast

  • Heb je een voorraadje congee gemaakt? Bewaar in de koelkast en voeg dan wat verse ingrediënten toe tijdens het opwarmen van de soep>
Trefwoord Boost je vitaliteit, kruiden, ontbijt, Versterkend