Ga terug

Smijtsoep

Een snelle soep voor ontbijt of lunch. Gebruik je fantasie en maak je koelkast leeg!
Gang Ontbijt, Soep
Keuken fusion

Ingredi├źnten
  

  • liter Bouillon
  • 4 eetlepels Misopasta, Genmai, op 1 liter water In plaats van bouillong
  • Restjes groenten in kleine stukjes gesneden, taug├ę, champignons, Chinesekool, paksoi, Romana sla...
  • Kliekje rijst, noedelen of ander graanproduct van de vorige dag
  • Soyusaus of Tamarin saus Naar smaak toevoegen
  • 1 p.p Gekookt of gepocheerd ei

Instructies
 

Misopasta en Soyu

  • Misopasta: is een gefermenteerd graan of peulvrucht wat je kant en klaargebruikt. Neem een eetlepel van de pasta en vermeng deze met een aantaleetlepels van de ongezouten bouillon of het kookwater van je groenten tot eenvloeibaar papje. Kook de miso niet mee!
    Soyu saus lijkt het meeste op de saus die je bij je sushi eet. Het is gefermenteerde soyabonen saus met tarwe.
    Het je een gluten allergie, gebruik dan Tamari, Deze saus is intenser, je hebt er dus minder van nodig.

Bereiding Smijtsoep

  • Doe1 liter water of bouillon in de pan en voeg de groenten toe. Kook het geheel kort, houdt de groenten knapperig. Voeg daarna het restje granen of peulvruchten toe en het gekookte eitje. Breng de bouillon op smaak met de Misopasta wanneer je geen bouillon gebruikt hebt en voeg naar smaak soyusaus toe. Chinese kool, Romano sla of paksoi kun je het allerlaatst toevoegen.

Voor de waaghals

  • Voeg wat zeewier toe, nori of wakame.
Trefwoord Boost je vitaliteit, makkelijk, Snel