Ga terug

Oosterse soep met waterkers

Jeanine Kouijzer
Waterkers, een eeuwenoude groente die al in de tijd van de Romeinenbekend stond om zijn helende werking.
Je zou het tegenwoordig een superfood kunnen noemen. De smaak van waterkersis uniek en licht peperig en het bevat enorm veel mineralen en o.a. vitamine Cen A, een vitamine die belangrijk is voor onze weerstand, werking van de ogenen een gezonde huid. Volgens de literatuur werkt de groente sterk ontgiftend.
Gang Soep

Ingredi├źnten
  

  • 1┬Ż liter groentebouillon
  • 150 gram waterkers
  • 1 Spaanse peper Fijn gesneden
  • 150 gram Shiitake paddenstoel In plakjes gesneden
  • 1 prei Fijn gesneden
  • 1-2 Teentjes knoflook Heel fijn gehakt
  • 250 gram rijstnoedels
  • 1 thl Curcuma poeder
  • 1 eetl (kokos) olie Om in te bakken
  • Shoyu ( Japanse Sojasaus)

Instructies
 

  • Fruit de knoflooklook en de Spaanse peper zachtjes in een wok of grotepan.
  • Voeg hierbij de prei, Shiitake, de reepjes paprika en Kurkuma en wok nogeens 5
  • Kook de rijst noedels en verdeel over 4 diepe kommen.
  • Giet hierover de bouillon met de gebakken groenten en serveer de soep met eenflinke dot Waterkers.
  • Naar smaak een scheutje Shoyu toevoegen