"Laat voeding uw medicijn zijn,
uw medicijn uw voeding"

Voeding als medicijn

Ruim 2300 geleden gaf de Griekse Arts Hippocrates, grondlegger van de Westerse Geneeskunde, het belang van goede voeding aan met de bovenstaande quote “laat voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding”.

Vanuit de Traditionele Chinese geneeswijze, die ook al meer dan 3000 jaar terug gaat, is voeding naast beweging een van de belangrijkste pijlers waarop de gezondheid van de mens rust.

De adviezen die ik in mijn praktijk geef zijn vanuit mijn Chinees geneeskundige achtergrond en daarnaast vanuit mijn passie voor koken en de liefde voor lekker, gezonde en vitale voeding.

Vijf elementen

Voedingsadviezen vanuit de Vijf-elementenleer houden rekening met de seizoenen, je persoonlijke gesteldheid, de mate van verteerbaarheid en energetische werking van voedsel en natuurlijk de bereidingswijze.
Kennis die bij ons in het Westen ook altijd aanwezig is geweest, maar o.a. door de komst van de voedingsindustrie niet meer bij iedereen aanwezig is. Ouderen zullen veel principes van de Vijf-elementenleer waarschijnlijk herkennen en misschien zelf nog wel toepassen.

Voedingsadviezen en inspiratie

Vitale en op jouw afgestemde voeding is als medicijn en onze keuken kun je zien als een ware apotheek, volop natuurlijke vitaminen, mineralen en bouwstoffen.

Met Blogs en recepten inspireer ik je graag om bewuster, met meer aandacht voor je voeding en de bereiding ervan, gezonder en misschien wel lekkerder te eten.

Wil je een persoonlijk consult, een op jouw constitutie afgestemd voedingsadvies, dat rekening houdt met je persoonlijke gezondheid, lifestyle en gezinssamenstelling? Heb je vragen rondom je eetpatroon of wil je meer vitaliteit door middel van voeding? Neem dan via het contactformulier vrijblijvend contact op.

Duurzaamheid

De voedingsadviezen vanuit de Vijf-elementenleer sluiten volledig aan bij de behoefte aan duurzaam voedselgebruik. Vanwege de energetische principes is eten in harmonie met het seizoen en het gebruik van lokale onbewerkte producten uit je eigen regio/land vanzelfsprekend.

Meer weten over voedingsleer vanuit de TCM en de Vijf-elementen? Download de reader.

logo duurzame voeding (1)