Tijd voor positieve gezondheid

Tijd voor positieve gezondheid

We weten allemaal wat gezondheid is… Helaas voelen we dat vooral wanneer we klachten krijgen of ziek worden.
Maar wat is er nu precies nodig voor gezond zijn en het behoud van gezondheid?
Bij beantwoording van deze vraag merk je waarschijnlijk, dat er ook hele persoonlijke criteria naar voren komen zoals bijvoorbeeld: Het geluk van je kinderen, de mensen om je heen, je woonomgeving, het milieu, dingen die je graag doet, persoonlijke ontwikkeling, spiritualiteit en zingeving.

Gezondheidszorg zou je mijns inziens kunnen indelen in hardware en software. Onder de hardware vallen de basale bouwblokken voor gezond zijn, zoals vitale voeding, voldoende beweging, ontspanning en bij ziekte of klachten de juiste behandeling en zorg. Onder de software vallen al die andere zaken zoals eerder genoemd en die meer te maken hebben met ons als individu in relatie tot onze omgeving.
De hardware èn software zijn bepalend voor gezondheid en hoe we die beleven.
In mijn praktijk voor acupunctuur heb ik vooral aan de kant van de hardware gewerkt, vanuit het vertrekpunt ziekte of klachten. In mijn andere activiteiten, trainingen, workshops en coaching, werk ik aan de kant van de software, vanuit de gezonde kant van iemand, vanuit iemands potentie die meer gericht is op ontwikkeling.

In deze tijd is het heel duidelijk dat ziekte en de angst voor ziekte centraal staan i.p.v. gezondheid. Gezondheidszorg is vooral gericht op het voorkomen en behandelen van ziekten, in plaats van zorgen voor gezondheid. Door ziekte (of preventie ervan) centraal te stellen, zoomen we in, waardoor de kans groot is dat we the Bigger picture uit het oog verliezen: De persoonlijke gezondheidscriteria samen met het belang van een gezonde leefomgeving en de Natuur.

De kant van de software van gezond zijn en de verbinding met de Natuur, zijn voor mij persoonlijk essentieel. Om mezelf volledig mee te kunnen nemen in mijn werkzaamheden, kan ik niet anders dan hieraan kleur te bekennen en de therapeut in mij los te laten .

Natuur en gezond Zijn

Mijn praktijk heet per 1 januari 2021 praktijk voor Natuur en Gezond zijn, van waaruit ik positieve gezondheid toegankelijk wil maken voor iedereen die hier geïnteresseerd in is en zelf meer zorg wil dragen voor zijn of haar gezondheid.
Vanuit mijn praktijk loop ik graag een stukje met je mee, om te ontdekken wat voor jou persoonlijke gezondheid is en hoe deze te bekrachtigen. Dit kan door middel van een persoonlijk consult, deelname aan een workshop, training of voedingsadvies. Ik begeleid je graag door middel van beweging, ontspanning of adembewustwording naar je eigen wijsheid.
Een nieuw avontuur, kleur bekennen aan wat ik diep in mijn hart voel het belang van de Natuur voor onze menselijke gezondheid uitdragen.

 

Comments: 1

  • reply

    Annie van den Brink

    26 januari 2021

    Hoi Jeanine, wat is je website mooi geworden. De kleur, de stijl, de fotos, in een woord fantastisch. Een plezier om te lezen en door te klikken naar een volgend item.
    Liefs Annie

Post a Comment