"De keuken is een ware apotheek voor Gezond Zijn"

Welkom op deze pagina met recepten. Recepten die zijn ontstaan vanuit de liefde voor lekker, gezond en vitale voeding en aan het aanrecht tijdens het koken zijn ontstaan.
Volg ze letterlijk of neem ze als voorbeeld om zelf te experimenten. Gebruik vooral je gevoel en eigen ideeën. En ja… iets kan minder lekker uitvallen, maar dat is ook een ervaring die waardevol is.

Ik wens je veel kookplezier en eetsmakelijk!

Jeanine Kouijzer

Recepten

Pittige Vegan Bouillon

Deze bouillon heeft een prachtige umami smaak. Lekker om zo bij een maaltijd te drinken of te gebruiken als basis voor je soep.

Congee: Chinese rijstsoep

Een natuurlijke booster voor je immunsysteem, een goede start van de dag.

Erwtensoep light

Een vegan en goed verteerbare erwtensoep. Goed gekeurd door mensen die niet van de traditionele erwtensoep houden!

Smijtsoep

Een snelle soep voor ontbijt of lunch. Gebruik je fantasie en maak je koelkast leeg!

Oosterse soep met waterkers

Waterkers, een eeuwenoude groente die al in de tijd van de Romeinenbekend stond om zijn helende werking. Je zou het tegenwoordig een superfood kunnen noemen. De smaak van waterkersis uniek en licht peperig en het bevat enorm veel mineralen en […]

Linzenpaté met chutney van rode ui.

Lekker vegan broodsmeersel of bij de borrel op een toastje

Zuurkool voor de meiden

Dit stamppotje is gemaakt van licht gefermenteerde witte kool, die slechts na 5 dagen in de pickle-pers, voor dit recept, gebruiksklaar is. Doordat de kool op deze manier "voorgaart" kun je hem rauw door de aardappels stampen. Vitamine en gezonde […]

Hartige restjes taart met rijstbodem en bonen

Inspiratie voor koken met restjes. Een bodem van rijst in plaats van een bodem van deeg maakt deze taart heerlijk.

Rode Kool, zacht en zoet

Door de rode kool eerst een halve dag ( of langer) te "pickelen" verkort je de kooktijd en maak je de kool zachter en zoeter.