Magische drie-koningentaart

Morgen is het drie koningen: Een verhaal vanuit het Christelijke geloof over 3 wijzen of magiërs die een ster volgden om het kerstkind geschenken te brengen.
Wijsheid en misschien wel een beetje magie zijn in deze tijd van harte welkom.
Door een koningstaart, met hierin een verstopte (heilige)boon, op tafel te zetten kun je deze dag vieren. Degene die de boon in zijn portie vindt is de koning…

Vanuit de TCM wordt onze geest Keizer genoemd en is ons Hart het paleis waarin deze huist.
Een prachtige filosofie die verteld dat wijsheid en leiderschap niet buiten maar binnenin ons te vinden zijn: We zijn allemaal onze eigen koning en hebben wijsheid en magie in ons hart.
In een drie-Koningentaart zou er dus voor iedereen een Heilig boon moeten zijn.

In deze eerste nieuwsbrief van het jaar daarom een recept voor een alternatieve drie-koningentaart… eentje met genoeg bonen voor alle eters om op een lekkere en gezonde manier te vieren dat we allemaal koning zijn en onze persoonlijke ster mogen volgen.

Ik wens je hiermee een prachtig mooi magisch en natuurlijk gezond 2021 toe.
En wanneer je de taart gaat maken.. veel succes en eet smakelijk!

Harte groet,
Jeanine

Benodigdheden  4 personen:

  • 300 gram Rode kidneybonen of aduki bonen
  • 300 gram gekookte  volkoren rijst:
  • 5 eieren
  • 5 eetlepels(Plantaardige) melk en eventueel 2 eetlepels yogurt of kwark
  • 2 eetlepels havermout
  • 1 prei, in dunne ringetjes gesneden
  • 4/5 zon gedroogde tomaatjes, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook fijngesneden
  • Kaas naar keuze: stukje feta, brie of geitenkaas.
  • Kruiden: Zout/peper/nootmuskaat/paprikapoeder/ chilivlokken/kurkuma naar eigen smaak
  • Wat kokosolie of roomboter om in te bakken
  • Bakvorm hoog 20 cm

Werkwijze:
Meng de rijst met een eitje, havermout en een snuf zout. Bekleed een bakvorm met pakpapier of vet deze in. Verdeel het rijstmengsel in de vorm en druk stevig aan.
Bak de knoflook in een beetje olie of boter, voeg hierbij de prei en bak het geheel 5 minuutjes. Voeg daarna de zongedroogde tomaatjes en de bonen toe. Breng naar op smaak met kruiden. Proef vooral even! Volg hiermee vooral je eigen smaak.
Doe het mengsel in de bakvorm. Verdeel de kaas hier bovenop.
Mix 4 eieren  met de melk en evt. yoghurt of kwark tot een geheel. Voeg wat zout en peper toe. Verdeel dit mengsel over de taart.
Bak de taart 40 minuten op 180 graden.

Serveertip:
Lekker met een salade van veldsla of een kop soep.

Dit recept is glutenvrij en vegetarisch en prima te gebruiken als inspiratie voor een restjestaart.
Je kunt ook een Vegan variant maken…. Het recept hiervoor deel ik graag een andere keer.

Post a Comment