Hartige taart met bodem van rijst

 

Hartige restjes taart met rijstbodem en bonen

Jeanine Kouijzer
Inspiratie voor koken met restjes. Een bodem van rijst in plaats van een bodem van deeg maakt deze taart heerlijk.
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 35 min
Gang Borrelhapje, Hoofdgerecht, Tussendoortje

Equipment

  • Bakvorm van ca 20 cm.

Ingrediënten
  

  • 300 gram kidneybonen of aduki bonen
  • 300 gram gekookte (volkoren) rijst
  • 5 eieren
  • 5 eetlepels plantaardige melk, eventueel yoghurt of kwark
  • 2 eetlepels havermout
  • 1 prei prei gesneden in dunne ringetjes
  • 4-5 zongedroogde tomaatjes fijngesneden
  • 1 stukje kaas hoeveelheid en soort naar eigen keuze
  • kruiden naar eigen smaak: Zout/peper/nootmuskaat/paprikapoeder/ chilivlokken/kurkuma
  • beetje kokosolie of roomboter om in te bakken

Instructies
 

  • Meng de rijst met een eitje, havermout en een snuf zout. Bekleed een bakvorm met pakpapier of vet deze in. Verdeel het rijstmengsel in de vorm en druk stevig aan.Bak de knoflook in een beetje olie of boter, voeg hierbij de prei en bak het geheel 5 minuutjes. Voeg daarna de zongedroogde tomaatjes en de bonen toe. Breng naar op smaak met kruiden. Proef vooral even! Volg hiermee vooral je eigen smaak.Doe het mengsel in de bakvorm. Verdeel de kaas hier bovenop.Mix 4 eieren  met de melk en evt. yoghurt of kwark tot een geheel. Voeg wat zout en peper toe. Verdeel dit mengsel over de taart.Bak de taart 40 minuten op 180 graden.
    Dit recept is glutenvrij en vegetarisch en prima te gebruiken als inspiratie voor een restjestaart.Je kunt ook een Vegan variant maken….

Notities

Serveertip: Lekker met een salade van veldsla of een kop soep.

Post a Comment