FOOD FOR SOUL

Retraite weekeinde Baasdam

Voeding voor
je innerlijke Natuur.

Van Buiten naar binnen.

Begin november is het de perfecte periode om je voor te bereiden op de wintermaanden die komen. Gezamenlijk koken met seizoensgroenten, lokale producten en indien mogelijk met ingrediënten direct uit de Natuur  (wildplukken). Koken vanuit de 5 elementenleer betekend al je zintuigen gebruiken en met aandacht het eten serveren en eten.

De hele retraite is gericht op de energie van het seizoen en leert je hoe je kunt meebewegen ermee. Door middel van voeding, maaltijden, wandelen en creativiteit verbinden we ons tijdens het weekeinde met het element water. We gaan op zoek naar onze onderstroom die ons naar onze eigenheid en innerlijke wijsheid brengt. Een weekeinde waarin we van buiten naar binnen gaan.

Je bent wat je eet, je bent wat je verteerd!

Tijdens de retraite neem ik je mee op het pad van de Tao wat betreft de voeding en de bereiding van mooie maaltijden. De natuur en de wetten van de Natuur wijzen ons de weg hierbij. Tijdens deze dagen gaan we zelf aan de slag met het maken van onze maaltijden. In de winter zijn de maaltijden erop gericht je voldoende te verwarmen, maar ook je voldoende brandstof te geven. Welke voedselkeuzes en bereidingswijze kun je het beste in de winter maken en welke voeding kun je beter laten staan?  Wintermaaltijden kunnen soms zwaarder op de maag liggen. Door gebruik van specifieke ingrediënten en inzet van combinaties van voeding kun je hier rekening mee houden. Specifieke bereidingswijze,  bepaalde smaken ondersteunen de verteringskracht.
We gaan natuurlijk ook struinen op Baasdam, met de opbrengst van het wildplukken vullen we onze maaltijden op een creatieve manier aan.
Omdat we ook onze ogen de kost willen geven, besteden we veel aandacht aan hoe een maaltijd aantrekkelijk te serveren.

Het Water element

Het weekeinde is erop gericht om jouw Water element te bekrachtigen. niet alleen door middel van voeding en het bereiden van maaltijden, maar ook door Qi-gong, stilte wandelingen, meditatie en creatie zul je op een praktische en toegankelijke manier jouw Water element beter leren kennen. Zo zul je ervaren wat jij diep van binnen nodig hebt voor jouw Vitaliteit en levensvreugde. Het gaat om jouw individuele ervaring waarbij de veilige bedding van de groep helpend is.

Baasdam

Landgoed Baasdam is een prachtige plek in Tubbergen waar we volop van de Natuur kunnen genieten. Het landgoed wordt liefdevol onderhouden door de familie Gorter en biedt een gastvrije huiselijke locatie voor deze Retraite.

Wanneer

Vrijdagmiddag 11 november tot en met zondagmiddag 13 november 2022

Deelname

De bijdrage voor dit weekeinde bedraagt € 440,-

Max. aantal deelnemers

Er kunnen max 9-11 deelnemers meedoen aan dit weekeinde.

Voor aanmelden of vragen vul het contactformulier in.

Naam*
E-mailadres*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.