Booster je gezondheid

Ontbijt eens warm!

Rond deze tijd van het jaar kunnen we goed wat extra energie gebruiken. Al lengen de dagen, denken de vogels dat het voorjaar is…. Een sjaal en handschoenen zijn nog welkom. De winter is nog niet voorbij!

Voor mij is een goed en warm ontbijt onontbeerlijk! Ja je leest het goed een warm ontbijt is voor mij en veel van mijn klanten de perfecte manier om de dag te starten en de dag, zonder snaaimomenten, door te komen. Ik voel me vele male fitter wanneer ik in de ochtend warm ontbijt heb meer energie gedurende dag en heb een helderder denk-hoofd.

Mijn ontbijt in de winter ziet er wat anders uit dan in de zomer. Op dit moment doe ik het goed op havermoutpap met een appeltje, wat zaden en vers geraspte citroenrasp. Wanneer ik wat meer tijd heb verwen ik mezelf met bananenpannenkoekjes en wanneer ik een snel warm ontbijtje wil, warm ik een restje rijst met wat groenten en ei op.
In de zomer eet ik liever wat lichtere kost voor het ontbijt zoals bijvoorbeeld een heldere bouillon met wat vers gesneden groenten en of een handje rijst.

Vanuit de  Traditionele Oosterse voedingsleer (Chinees en Ayurvedisch) is een warm ontbijt één van de basisprincipes voor gezondheid en vitaliteit.

De reden hiervoor is de verbetering en ondersteuning van je verteringskracht je makkelijker en beter energie uit je voeding kunt halen.

Ik vergelijk onze vertering met een kookpotje op het vuur waarin je eten bereidt. Koud of verkoelende voeding zal de temperatuur van het kookpotje beïnvloeden.  Dit vraagt extra energie  van je systeem om je voeding te verteren.
Door warm te ontbijten ondersteun je je verteringskracht waardoor je meer energie uit je voeding kunt halen.

De hulpvragen die ik krijg t.a.v. voeding zijn divers. Van niet lekker in je vel zitten, gebrek aan energie, overgewicht, kwakkelende gezondheid tot betere sportprestaties of pure interesse naar een gezonde leefstijl.

In mijn praktijk zijn er al heel wat mensen overgegaan naar warm ontbijten. Voor sommige mensen was dat wennen, voor anderen voelde het juist heel normaal.
Over het algemeen kan ik stellen dat de mensen die naar warm ontbijten zijn overgaan zich fitter en vitaler voelden, minder tussendoortjes gingen eten, een betere weerstand ervoeren. Ook zijn er mensen die vertelde minder last van hooikoorts en of andere allergieën te hebben.

Wellicht ben je nieuwsgierig geworden en wil je zelf ervaren wat een warm ontbijt met jouw energie en vitaliteit doet? Ik moedig je van harte aan meteen morgen daarmee te starten! Op mijn website staan een aantal lekkere soepen voor de waaghalzen die het aandurven de dag met soep te starten.

Een traditioneel chinees ontbijt is de Congee, een soort rijstsoep. Klik hier om het te lezen

Goede voeding is essentieel, maar ook, zo blijkt in de praktijk, juiste kennis over voeding en de bereiding ervan. In mijn praktijk kun je terecht voor een persoonlijk, op jouw energie en constitutie, afgestemd voedingsadvies. Ik inspireer je graag met mooie kooktips en leuke recepten.

Post a Comment